Keramik bänkskivor

Keramiska bänkskivor har ett mycket dekorativt utseende och passar särskilt bra i ett modernt kök eller badrum.


Keramik är ett industriellt tillverkat material som består av 100% naturliga komponenter såsom sand, fältspat, lera och naturliga pigmentämnen. Keramiska bänkskivor är oerhört hållbara och kräver minimalt med skötsel – de är värmeresistenta, reptåliga och icke-absorberande.

Marmor bänkskivor

Marmor är en elegant natursten med tidlös skönhet och passar alla som efterfrågar lyx och utmärkande design.


Vårt marmorutbud sträcker sig från den populära ljusa Carrara marmorn till marmorskivor med ett mer intensivt och färgstarkt utseende. Marmor är ett utmärkt val till badrummet, köket och som fönsterbänkar.

Kvarts bänkskivor

Bland fördelarna för den vackra, men samtidigt praktiska kvartsen finns dess breda färgutbud och långa livslängd.


Kvartsens breda färgutbud erbjuder rikligt med spelrum när man inreder sitt hem. Då det är svårt att hitta helt vita stenmaterial i naturen, är vit kvarts extra populär bland de ljusa tonerna. Dessutom är kvarts ett mycket slitstarkt och hållbart material som är mycket lätt att underhålla.

Granit bänkskivor

Om du vill ha en hållbar bänkskiva med unikt utseende är granit det rätta valet för dig.


Tack vare sitt vulkaniska ursprung tål granit både värme och kyla mycket bra och är därför extra lämplig för användning i kök. Dessutom gör den sig också bra i badrum, som fönsterbänk, som golvmaterial och till och med som fasadbeklädnad!

Dekton bänkskivor

Undrar du vad dekton är? 


Dekton är fantastiskt kompositmaterial som har hög reptålighet och är väldigt enkelt att underhålla. Utöver detta är dekton även otroligt tåligt mot höga temperaturer, starka rengöringsmedel och UV-strålning. Detta gör dekton till ett perfekt alternativ till ditt kök eller övriga hem.

Kalksten bänkskivor

Kalksten är mycket vacker men är både känslig och underhållskrävande. Det är en sten som passar både inomhus och utomhus, med vissa restriktioner.


STONECOM ERBJUDER


Om du vill inreda ditt kök med naturlig och enastående elegans är en stenbänkskiva det perfekta materialet. Bland våra stenar hittar du säkert en lösning som passar just din smak och livsstil – oavsett om det är elegant och tidlös marmor, hållbar granit med unik mönsterbild och färgton, lättskött kvarts med sitt breda färgutbud eller modern keramik med lång hållbarhet.

Främsta fördelar med en stenbänkskiva:

  • En bänkskiva i sten är vatten- och värmebeständig
  • För sin hållbarhet och bärighet är en bänkskiva i sten ett betydligt bättre val än till exempel laminat- eller träskiva.
  • En stenbänkskiva är lätt att underhålla och rengöra utan att behöva använda några miljöskadliga rengöringsmedel

VAR KAN BÄNKSKIVOR I STEN ANVÄNDAS?

Fråga: Varför ska jag välja en stenskivor för min köksbänk?

Svar: Det finns många anledningar att välja en stenskivor. Först och främst är stenskivor mycket hållbara och långlivade. De klarar höga temperaturer, vilket är en stor fördel i köket.

Fråga: Vilka andra fördelar har stenskivor?

Svar: Stenskivor är extremt hygieniska. De är icke-porösa, vilket betyder att de inte absorberar bakterier eller smuts. Dessutom är stenskivor enkla att rengöra.

Fråga: Är det värt kostnaden för stenskivor?

Svar: Även om stenskivor kan vara dyrare än andra material, är de en bra investering på lång sikt. De behåller sitt utseende och funktionalitet under lång tid.

Fråga: Är stenskivor estetiskt tilltalande?

Svar: Ja, det är de! Stenskivor kommer i ett brett utbud av färger och mönster. De kan ge ditt kök ett lyxigt och elegant utseende.

Sammanfattningsvis, stenskivor är ett utmärkt val för alla som värdesätter hållbarhet, hygien, långsiktig investering och estetik i sitt kök.